GaranțiA pentru restituirea avansului

Garanția pentru retur avans (Advance Payment Bonds) – acoperă obligația contractantului de a restitui, în cazul neexecutării contractului, suma sau sumele plătite în avans de către beneficiar. Conform HG 635 / 2011, acordarea avansurilor din fondurile publice se va face în baza constituirii în favoarea Autorităţii Contractante a unui instrument de garantare pentru utilizarea corepunzătoare a avansului acordat.

 • Oferta în 2 ore
 • Consiliere gratuită
 • Fără plafon maxim

Garanții emise

63

Valoare garanții emise

5,000 – 11,000,000 RON
Garanția pentru retur avans este solicitată pentru protejarea Autorităţii Contractante, faţă de riscul utilizării necorespunzătoare şi nereturnării avansului plătit de acesta, în situațiile în care Ordonatorul nu îşi execută obligațiile de justificare/utilizare a avansului acordat. Beneficiarul poate solicita despăgubiri în baza Garanției în cazul în care Ordonatorul nu a finalizat execuția şi nu a justificat utilizarea avansului, respectiv nu a returnat Beneficiarului contravaloarea avansului neutilizat conform prevederilor Contractului.

Această formă de Garantare poate fi utilizată în contractele cu Autoritățile publice, în contractele de finanțare din fonduri europene precum şi în contractele comerciale.

Acoperă obligația contractantului de a restitui, în cazul neexecutării contractului, suma sau sumele plătite în avans de către beneficiar.

Procedură simplificată de aplicare la orice garanție solicitată

1. Completează formularul

Accesarea garanției se realizează simplu, prin aplicare directă pe site, completând formularul de mai jos.

2. Completează documentația

Verificăm documentele trimise și te îndrumăm pentru completarea documentației, conform opisului transmis.

3. Aprobăm solicitarea de garanție

Analizăm cu atenție aplicația, evaluăm riscurile și eligibilitatea solicitării și o aprobăm.

4. Îți acordăm garanția solicitată

Dacă toată documentația cerută este în regulă, ne angajăm ca în maxim 2 ore să obții oferta la cei mai avantajoși termeni și să primești astfel garanția dorită.

Aplică pentru Garanție

Parcurge cu atenție formularul de aplicație alăturat și completează cu informațiile și documentele solicitate.

Formularul generează în sistemul nostru o cerere de acordare a scrisorii de garanție, pe care o vom analiza rapid și te vom contacta pentru eventualele detalii suplimentare necesare sau pentru a-ți trimite oferta asociată garanției.

În cazul în care întâmpini probleme la completarea formularului sau dorești să soliciți o garanție adaptată la specificul proiectului tău, te rugăm să ne contactezi la office@cncifn.ro sau la numărul de telefon 0216554296.

  Toate câmpurile sunt obligatorii

  Toate câmpurile sunt obligatorii


  Toate câmpurile sunt obligatorii

  Toate câmpurile sunt obligatorii

  Contactează-ne

  Suntem mereu deschiși noilor oportunități și te așteptăm să faci parte din familia noastră.

  Ne propunem să fim cei mai buni parteneri ai tai și ai afacerii tale.

  Răspundem cu promptitudine.