GaranțiA capacității financiare și răspunderii operatorilor de transport rutier

Garanția ROTR garantează capacitatea financiară și răspunderea operatorilor de transport rutier, este destinată operatorilor de transport rutier pentru obținerea licenței de transport.

 • Oferta în 2 ore
 • Consiliere gratuită
 • Fără plafon maxim
Garanția ROTR garantează capacitatea financiară și răspunderea operatorilor de transport rutier, este destinată operatorilor de transport rutier pentru obținerea licenței de transport.

Conform prevederilor legate în vigoare, operatorul de transport trebuie să facă dovada că dispune de capacitate financiară în valoare de 9.000 EURO pentru primul autovehicul și de câte 5.000 Euro pentru fiecare din celelalte autovehicule.

Capacitatea financiară se certifică prin capitalul social propriu, completat cu garanții bancare
Asigurarea de răspundere a operatorilor de transport rutier – ROTR _ funcționează în baza ordonanței de urgență 980/2011 și a Ordinului Ministerului Transportului, Construcțiilor și Turismului nr. 1892/2006 care are ca obiect acoperirea răspunderii ce îi revine operatorului de transport rutier în care este menționată expres obligativitatea operatoului de transport rutier în care este menționată expres obligativitatea operatorului de transport rutier de a avea o capacitate financiară minimă de 9.000 EURO pentru primul vehicol și 5.000 EURO pentru celelalte vehicule.

Cu alte cuvinte polița ROTR acoperă răspunderea ce îi revine Garantului pentru prejudicii materiale produse unor terțe persoane care au calitatea de Beneficiar ai serviciilor de transport ce ar fi trebuit prestate de către garant,în derularea contractelor de transport rutier încheiate, ca urmare a finalizării procedurilor judiciare de lichidare a Garantului, în condițiile în care debitul către terțul prejudiciat nu s-a stins în urma lichidării capacității financiare proprii a Garantului prin plăți făcute către debitorii săi

Prin achiziționarea unei asigurări de Răspundere a Operatorilor de Transport Rutier se asigură solvabilitatea cerută la nivel legislativ în cazul în care se produce unul din riscurile garantate.

Oferă transparență în relația Contractant – Beneficiar.

Garantează Beneficiarului capacitatea financiară de a respecta termenii contractului.

Procedură simplificată de aplicare la orice garanție solicitată

1. Completează formularul

Accesarea garanției se realizează simplu, prin aplicare directă pe site, completând formularul de mai jos.

2. Completează documentația

Verificăm documentele trimise și te îndrumăm pentru completarea documentației, conform opisului transmis.

3. Aprobăm solicitarea de garanție

Analizăm cu atenție aplicația, evaluăm riscurile și eligibilitatea solicitării și o aprobăm.

4. Îți acordăm garanția solicitată

Dacă toată documentația cerută este în regulă, ne angajăm ca în maxim 2 ore să obții oferta la cei mai avantajoși termeni și să primești astfel garanția dorită.

Aplică pentru Garanție

Parcurge cu atenție formularul de aplicație alăturat și completează cu informațiile și documentele solicitate.

Formularul generează în sistemul nostru o cerere de acordare a scrisorii de garanție, pe care o vom analiza rapid și te vom contacta pentru eventualele detalii suplimentare necesare sau pentru a-ți trimite oferta asociată garanției.

În cazul în care întâmpini probleme la completarea formularului sau dorești să soliciți o garanție adaptată la specificul proiectului tău, te rugăm să ne contactezi la office@cncifn.ro sau la numărul de telefon 0216554296.

  Toate câmpurile sunt obligatorii

  Toate câmpurile sunt obligatorii


  Toate câmpurile sunt obligatorii

  Toate câmpurile sunt obligatorii

  Contactează-ne

  Suntem mereu deschiși noilor oportunități și te așteptăm să faci parte din familia noastră.

  Ne propunem să fim cei mai buni parteneri ai tai și ai afacerii tale.

  Răspundem cu promptitudine.