Interviu cu Alex Cincu pentru Manager.ro

Lumea a evoluat, la fel și modelul de business. Într-o lume globalizata, în care parteneri din toate colțurile lumii își dau mâna și pun bazele unui business, garanția că părțile își respectă cuvântul când vine vorba de tranzacții financiare, este mai necesară decât oricând. Aici intervin profesioniștii. Oamenii care au în fișa postului asigurarea că partenerul tău de afaceri se ține de cuvânt.


CNC IFN S.A, un IFN apărut recent pe piața din România, vine în întâmpinarea mediului de afaceri cu soluții întocmite de profesioniști, pentru tranzacții în care siguranța, eficiența, seriozitatea și profesionalismul sunt principii de bază între parteneri. Dar ne va povesti mai multe despre cum funcționează acest sistem chiar directorul General al CNC IFN, Alex Cincu, într-un interviu acordat în exclusivitate Manager.ro.

Manager.ro: Conceptul de IFN este relativ nou pentru piața autohtonă, multe companii încă nu cunosc beneficiile colaborării cu o instituție financiară nebancară, în raport cu o bancă obișnuită. Care sunt avantajele pe care le au clienții dacă aleg un IFN, în detrimentul unei banci?


Alex Cincu: Conceptul de IFN pe piața autohtonă este cunoscut datorită instituțiilor financiare nebancare care desfășoară, deja de ceva timp, activitatea de creditare. Bineînțeles, un IFN nu înseamnă doar creditare, ci și o gamă variată de servicii financiare spre utilitatea clientului final. Servicii financiare care pot fi mult mai avantajoase decât cele oferite de bănci, de exemplu în cazul scrisorilor de garanție emise de către Instituțiile Financiare Nebancare, unde condițiile de acordare sunt foarte flexibile pentru client, chiar avantajoase.  

Manager.ro: Aprofundând acest subiect, există totuși mai multe IFN-uri în România și, fiecare funcționează după un regulament propriu, raportat, desigur, la legislația în vigoare. Ce aduce în plus CNC IFN S.A pe piața din România?

Continuarea o găsiți pe manager.ro.

Garanții

Scrisoarea de garanție emisă de către noi este o formă alternativa a garanției clasice, constituită prin depozitarea și blocarea disponibilităților bănești, care folosește aceluiași scop și anume garantarea îndeplinirii obligațiilor contractuale prevăzute între părți. Folosirea Scrisorii de Garanție, în locul garanțiilor clasice, are ca avantaj principal faptul că elimină obligația de a bloca bani sau bunuri sub forma de garanție în favoarea Beneficiarilor.

FACTORING

Prin factoring sunt transformate rapid în lichidități facturile pe care o societate comercială/un agent economic (Aderent) le emite partenerilor comerciali (Debitori Cedați). Având în vedere faptul că termenele de încasare de la Debitorii Cedați variază de la 15 până la 120 de zile, prin Factoring Aderentul își asigură lichiditatea imediată înainte de scadența finală a facturilor emise.

Contactează-ne

Suntem mereu deschiși noilor oportunități și te așteptăm să faci parte din familia noastră.

Ne propunem să fim cei mai buni parteneri ai tai și ai afacerii tale.

Răspundem cu promptitudine.